David Hellenius

”Jag vill småstäda mentalt”

– Jag tycker det är mycket skönare att småstäda regelbundet, än att stå där med ett så stökigt hem att man knappt kommer innanför dörren. Och jag har lite samma tänk kring mig själv, säger David Hellenius.

David Hellenius började gå MT ledarskaps individuella program för några år sedan och har fortsatt valt att gå det fördjupade programmet.
”Man har ju sett folk omkring sig som blir utbrända eller skiljer sig och söker hjälp först då. Jag vill göra tvärtom och försöka hantera saker innan det brakar. Därför vill jag vara lite noga med mitt liv och mina relationer. Jag ser det som motsvarigheten till att ta hjälp av en PT för fysisk träning”.

På vilka sätt har du förändrats sedan du började gå dit?
”Hmm… Jag har snarare velat inte förändras. Så här, min bransch är inte den mjukaste finaste och jag har aldrig känt ett behov av att slå mig fram eller trampa på andra. Jag är väl en ganska snäll, okaxig snubbe som väldigt gärna vill att det ska vara bra stämning. Det kan å andra sidan göra att man bryr sig för mycket om vad andra tycker och tänker. Men ibland behöver man kunna säga ifrån och sätta gränser för jag är över 40 nu, har god erfarenhet av mitt jobb och vet ganska väl vad som funkar och vad som inte blir bra.”

Han säger att det har varit en svår balansgång för honom att kunna sätta gränser, utan att för den del framstå som självisk eller oskön.
”Där har jag fått många övningar och metoder”  säger David och funderar vidare.
”Att jag nu är bättre på att sätta gränser kan också bero på att jag har lärt mig tycka om mig själv mer, för jag har precis som de flesta andra vacklat i självkänsla och självförtroende ibland. Vi har jobbat mycket med att jag ska tycka om sig själv.”

Bästa med MT ledarskap
”De metoder och tekniker som de lär ut och min coach förstås, hon är grym.”

Davids prata inför publik-tips

  • Försök inte vara någon annan än dig själv.
  • Spela absolut inte rollen av en talare! Det blir lätt stolpigt och känns ”spelat”.
  • Använd inte ett annat språk än det du är van vid – då går det lättare att prata med sitt vanliga flow.
  • Stå still. Vanka inte runt, det ger lätt ett nervöst intryck.
  • Prata gärna om stämningen och det som händer i rummet, det tyder på närvaro.

Kan du rekommendera MT ledarskap?
”Jag kan verkligen rekommendera MT ledarskaps program, det är det bästa jag gjort för mig själv!”

David gick vårt ettåriga program ”Individutveckling – coachning”

Foto: Peter Knutson