Detta är single-inblick.php

Stresshantering med självledarskap

  • Namn: Maria Åkesson Petersson
  • Titel: Marknads- och försäljningsansvarig
  • Organisation: Svensk Trädgårdfackhandel

Maria berättar att vinsten med kursen är att man verkligen lär sig vad man stressas av och att man får verktyg till att lösa det. Vidare säger hon att skillnaden mellan den här kursen och andra kurser är att det är handfasta verktyg man får med sig, och att det är betoning på det egna ansvaret. Hon beskriver också att många andra stresskurser handlar om att ”man ska andas lugnt och så, men man får inte med sig några riktiga verktyg för att kunna arbeta med roten till stressen”.

MT ledarskaps metoder fungerar jättebra på stress

MT-metodens sätt för självledarskap funkar jättebra på stress tycker Maria. När man satt i grupp berättar hon att det blev tydligt hur stark metoden är och hur viktigt det är att använda verktygen för hantera sin stress. Hon berättar också att hon tycker att kursen och dess metoder funkar lika bra på alla områden, både jobb och privat.

En bra kurs med många viktiga insikter och tankeprocesser

”Man kunde se hur mycket insikt var och en fick runt sina egna exempel de tog upp som var stressmoment i deras vardag. På kursen förstod man verkligen vikten av självledarskap och att man själv kan ta ansvar för att arbeta med sin stress istället för att bara peka på andra och yttre omständigheter”. 

”Kursen var jättebra upplägg eftersom alla gick hem och funderade mellan dagarna, och insikter och tankeprocesser startade verkligen i alla oss deltagare.”

Maria berättar att det blev en väldigt härlig stämning där hela gruppen var öppna att dela med sig av egna exempel på ett prestigelöst sätt. Hon berättar engagerat att ”Det blev ett fantastiskt utbyte av erfarenheter, och kursledaren satte en stämning som gjorde att alla blev bekväma i att öppna upp sig”.

Egna praktiska exempel och en fenomenal kursledare

Även fast Maria gått både individutveckling och fördjupad utveckling i självledarskap så gav denna kurs henne mycket nya perspektiv. Hon berättar att deltagarna fick göra ett tydligt åtagande i något de vill ta tag i, och det gjorde att Maria verkligen kände att det blev på riktigt och kände vikten av att ha mål i livet. Kursledaren var fenomenal på att knyta an till egna exempel. Man tog praktiska exempel från gruppen, och det gjorde att många fick en verkligen aha-upplevelse.

Teknikerna går att börja använda på direkten

”Jag tog med min arbetskamrat och hon har verkligen blommat ut sen kursen och har verkligen använt teknikerna vi fick på kursen.”

Maria är väldigt nöjd med kursen och ger den högsta betyg

Maria avslutar med att säga ”Det var en riktigt riktigt bra kurs alltså!

Såhär betygsätter Maria kursen:

  • – Vad ger du kursen för övergripande betyg? 5 av 5
  • – Hur inspirerande var kursen? 5 av 5
  • – Hur lärorik var kursen? 5 av 5
  • – Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera kursen till en kollega eller vän? 10 av 10

Individ- och ledarutveckling

Våra populära coaching och ledarutvecklingsprogram bygger upp ditt personliga ledarskap och stärker både självkänsla och självförtroende. Det gör att du, blir tryggare, kan prestera mer och samtidigt må bättre.
Uppdrag

Christina Jarl, personal-samordnare på Peab – Ledarutveckling

Uppdrag

Martin Jonsson, Segmentschef på ÅF – Ledarutveckling

Uppdrag

Fredrik Tamker, Det Norske Veritas – Teamutveckling

Uppdrag

Linda Lai – Professor i organisationspsykologi och ledarskap