Detta är single-inblick.php

Säljutveckling, Rosenserien

  • Namn: Carina Swartz
  • Titel: VD
  • Organisation: RS Biokosmetik AB

Carina berättar att teamet blev ordentligt motiverade och började fokusera på vad de själva kan påverka i sitt arbete istället för att fokusera på omständigheter som ligger utanför deras kontroll. Hon berättar att hon redan ser en positiv förändring i säljsiffrorna som ett resultat av de workshops de beställde från MT ledarskap.

Teamet består av 10 säljare vilka är egna företagare och utspridda över landet. Därför var det värdefullt för teamet att komma tillsammans i MT-ledarskaps workshops. Mycket av fokuset låg på individernas egna motivation, ansvar, och mål. Carina berättar att det viktigaste hon tycker programmet bidrog med är hur man jobbar med mål och att man måste vara stark i sig själv och må bra för att lyckas. Vidare berättar hon att hela gänget var ”väldigt peppade efter programmet och man har hittat tillbaka till arbetsglädjen”.

Då konkurrensen har ökat på marknaden, framförallt från webbutiker, har gruppens motivation påverkats negativt. Men via MT ledarskap program började säljarna släppa fokus på omständigheter som de inte kan påverka, för att istället se och ta ansvar för de faktorer de kan påverka för att lyckas bättre med försäljningen. ”Insikten att lägga energi på rätt saker var väldigt värdefull”, berättar Carina.

”Jag känner mig enormt peppad efter kursen. Jag ser redan nu en försäljningsökning på de som har deltagit i programmet. Dessutom är jag säker på att ännu mer förändring kommer att vara synlig fram till sommaren. Programmet från MT ledarskap har helt klart varit värt investeringen.”
Carina Swartz, VD, Rosenserien

Deltagarna ger i genomsnitt MT ledarskaps program betyget 4,4 av 5 möjliga.

Picture1Betyg: 4,4 av 5 möjliga

Utmaning inför programmet

Säljarna har jobbat väldigt länge i samma företag och med samma uppgifter, och har därav också tappat lite driv och motivation. Det var lätt att man såg problem och hinder istället för utmaningar, vilket också märktes i en sjunkande omsättning. Den tappade omsättningen ledde i sin tur till oro. Gruppen behövde hitta motivation och ett nytt driv framåt. Motivation och målstyrning var de två huvudfaktorerna som gruppen ville arbeta med med hjälp av MT ledarskap.

Utformning av programmet

Tre workshops designades för alla tio säljare att delta i. Det var fokus på motivation, mål, och att ta ansvar för att se och fokusera på det man kan påverka, istället för att lägga fokus på det som inte går att påverka. Att med andra ord se vad man kan göra för att öka försäljningen istället för att fokusera på det som potentiellt hämmar försäljningen.

 

logo_header_grey[1]

Redan på åttiotalet skapade våra grundare Laine Nilsson och Agneta Törnqvist Rosenserien, som ett naturligt alternativ för hållbar hudvård och skönhet. Då som nu utvecklar och tillverkar vi våra produkter enligt samma filosofi, baserat på högklassiga naturliga och ekologiska råvaror.

Individ- och ledarutveckling

Våra populära coaching och ledarutvecklingsprogram bygger upp ditt personliga ledarskap och stärker både självkänsla och självförtroende. Det gör att du, blir tryggare, kan prestera mer och samtidigt må bättre.
Uppdrag

Christina Jarl, personal-samordnare på Peab – Ledarutveckling

Uppdrag

Martin Jonsson, Segmentschef på ÅF – Ledarutveckling

Uppdrag

Fredrik Tamker, Det Norske Veritas – Teamutveckling

Uppdrag

Linda Lai – Professor i organisationspsykologi och ledarskap