Detta är page.php

Böcker Mia Törnblom

År 2005 släpptes Mia Törnbloms bästsäljande bok på temat självkänsla och personlig utveckling – Självkänsla nu! Sedan dess har det blivit ytterligare ÅTTA böcker. Hon har nått stor framgång med sina böcker som hittills har sålt i över en miljon exemplar. Den nionde och senaste boken heter ”Hur svårt kan det vara?”?

 9789137141725

Hur svårt kan det vara? (2014)

Hur svårt kan det vara att ha med andra människor att göra? Mia Törnblom erkänner utan omsvep att det många gånger är skitsvårt, men egentligen inte så komplicerat.
Den här boken handlar om den ädla konsten att:

  • Gräla med sin partner
  • Vara rak mot sin chef
  • Leda sina tonårsbarn
  • Säga ett sista farväl till sin farmor
  • Säga nej
  • Säga ja
  • Respektera sig själv … och mycket, mycket mer.

Mia Törnbloms nya bok bygger på kloka, gripande, komiska, sorgliga och knasiga möten mellan människor som alla berättar något om oss själva, om våra tillkortakommanden och innersta önskningar. Om hur svårt det kan vara att säga det man vill när det egentligen är så enkelt. Hon bjuder som vanligt generöst på historier från sitt eget liv, och boken består även av många berättelser och anekdoter som Mia sprungit på genom åren – både privat och professionellt. Här är det våra relationer som står i centrum. Vi krånglar ofta till saker och många konflikter uppstår i onödan för att vi är otydliga. Hur svårt kan det vara? vill öppna ögonen och göra oss bättre på att kommunicera. Här finns inga metoder eller övningar, men desto mer klokskap, medmänsklighet och igenkänning.

du säljer

Du Säljer! Personlig marknadsföring (2013)

Mia Törnblom har med framgång skrivit handböcker om att leda sig själv och andra – nu kommer boken om personlig marknadsföring. Vi behöver alla marknadsföra oss själva och skapa vårt personliga varumärke, oavsett om vi är egenföretagare eller anställda. Idag är det viktigare än någonsin att våga ta plats! Inom de allra flesta yrken behöver vi sälja in oss själva för att fortsätta att vara attraktiva på arbetsmarknaden. Vi kan vara hur bra som helst på det vi gör, men om ingen märker det eller vet om att vi finns, får vi inga nya uppdrag, jobberbjudanden eller vad det nu är vi längtar efter. En intressant bok där Mia berättar om hur hon och andra lyckats.

Mia säger själv om boken:
”Min ambition med den här boken är att inspirera dig att skapa den arbetssituation just du vill ha. Med hjälp av konkreta exempel vill jag visa hur du skapar förtroende, övertygar, gör ett positivt intryck, tar plats och allt annat som är viktigt för att du ska kunna nå ut med de fantastiska saker du har att erbjuda.
Du säljer – eller så gör du inte det.”

9789137136547

Samlade tankar om självkänsla (2011)

Äntligen kommer en uppdaterad och reviderad utgåva av Mia Törnbloms två första böcker ihopslagna till den fylliga Allt om självkänsla – som även innehåller helt nyskrivna delar. Mia är en av landets mest efterfrågade föreläsare och utbildare och hon vidareutvecklar ständigt sina tankar och metoder. Nu får även bokläsarna chansen att ta del av detta.

För sex år sedan kom Mia Törnbloms banbrytande bok Självkänsla nu!. Den blev en stor succé och hon var snabbt det ledande svenska namnet inom personlig utveckling. Därefter har hon skrivit flera framgångsrika böcker och även självbiografin Så dumt! om sin väg från missbruk och kriminalitet till självrespekt och förlåtelse.

Med många exempel och egna erfarenheter visar Mia på sitt typiskt enkla och humoristiska sätt hur vi kan träna upp självkänslan, öka motivationen och rensa bort onödiga rädslor som dränerar oss på energi. För med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Boken är helt enkelt en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!

9789137135748

Du leder! (2010)

Mia Törnblom har med framgång skrivit handböcker om att leda sig själv – nu kommer den första om att leda andra. Mias utbildning för ledare i näringslivet är en av de mest efterfrågade. Men Du leder! riktar sig inte bara till chefer, utan till alla som är intresserade av hur man når mål, skapar gemenskap och blir framgångsrik. Det kan vara en fotbollstränare, lärare eller förälder som behöver verktyg för att sprida engagemang och driva igenom sina visioner.

Personligt ledarskap handlar om ansvar, tillit och att hantera relationer. Nyckeln heter självinsikt och stark självkänsla. Med egna erfarenheter och exempel, humor och igenkänning visar Mia vägen. Och mekanismerna är desamma; oavsett om det gäller att motivera trehundra anställda att jobba mot samma mål eller att få barnen att städa sitt rum.

Köp Du leder! på AdLibris

9789137132235

Du äger! (2009)

Åtskilliga ungdomar läser och har läst Mias tidigare böcker. Många har bett om den och nu är den här. Mias viktigaste bok. Praktisk, inspirerande och rak på sak.

Som unga får vi lära oss att vårda och träna kroppen, äta riktigt, göra läxorna och borsta tänderna. Men själens kondition talas det sällan om. Alltför sällan. Den måste också tränas upp och vårdas löpande. Och precis som med idrott och hälsa är det något man under uppväxten lägger grunden till för resten av livet, menar Mia Törnblom. Med humor, övningar och exempel visar Mia hur ungdomar kan stärka sin självkänsla och bli bättre på att se sin del i situationer som uppstår i skolan, på fritiden och i kompisgänget. Ett tiotal killar och tjejer i 16-20-årsåldern berättar själva personligt och tankeväckande om sina åsikter och erfarenheter av att sticka ut, gå på nitar och till sist hitta sig själv.

Lärarhandledning

Köp Du äger! på AdLibris

9789137132365

Så dumt! (2008)

I sin självbiografi berättar Mia om hur hon blev drogfri. Om hur hon har tagit sig från djupaste självförakt till att respektera sig själv och försonas med sin historia.

Köp Så dumt! på AdLibris

9789137132099

En härlig bok (2007)

Här har Mia samlat viktiga tankar, ideér och budskap. Tänkvärda ord vi kan behöva påminna oss själva om.

Köp En härlig bok på AdLibris

9789137129792

Mera självkänsla! (2006)

Mera självkänsla! är en fortsättning på och fördjupning av Självkänsla nu! Mia Törnbloms framgångsrika träningsprogram för att stärka och öva upp själen och självkänslan har fått ett enormt gensvar i alla åldrar.

I den nya boken går hon ett steg längre och visar med mycket humor och stor insikt hur vi kan öka vår självkänsla i olika roller i livet, till exempel i arbetslivet, i föräldraskap och i vänskaps- och kärleksrelationer. Mera självkänsla! är en bok för den som vill gå vidare i sin personliga utveckling, men den fungerar också för den som aldrig tidigare har hört talas om självkänsla.

Köp Mera självkänsla! på AdLibris

9789137127576

Självkänsla nu! (2005)

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik och i slutändan förlorar vi vår livslust.

Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde. Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.

Köp Självkänsla nu! på AdLibris